Başlangıç > Nuh Gönültaş > ABD'li vahşi askere darağacı yolu göründü

ABD'li vahşi askere darağacı yolu göründü

Irak’ta 14 yaşındaki Abir Kasım’a tecavüz edip ailesiyle birlikte öldürdükten sonra yakan ve aynı yerde barbekü partisi yapan ABD’li asker idamla yargılandığı mahkemece suçlu bulundu.

Irak’ta 2006’nın mart ayında 14 yaşındaki Abir Kasım El Cenabi adlı kız çocuğuna tecavüz edip, onunla birlikte 5 yaşındaki kız kardeşini, kızların anne ve babasını canice öldüren Amerikan askeri Steven Dale Green suçlu bulundu. Kentucky bölge mahkemesinde 27 Nisan’da başlayan davada, jürinin 17 ayrı suçtan suçlu bulduğu Green’in (24) ölüm cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

SÜREÇ PAZARTESİ BAŞLIYOR

Suçlanmadan önce ordudan atıldığı için sivil mahkemede yargılanan Green’in, bu cürümleri Irak’ın “Ölüm Üçgeni” denilen bölgesinde işlediği kaydedildi.

Mahmudiye kentinde çocuk yaştaki Abir’e tecavüz ettikten sonra ailesi ile birlikte öldüren ve daha sonra cesetleri yakarak yok eden eski asker Green aynı yerde bir de barbekü partisi yapmıştı. Bu arada olayın failleri arasında bulunun diğer 3 asker ve Green, 5 ila 110 yıl arasındaki hapis cezalarını çekiyor. Steven Green, eskiden ABD ordusunda olup ülke sınırları dışında işlenen suçlardan hapse atılan ilk asker. Green’e verilecek cezayla ilgili süreç Pazartesi günü başlıyor.

Kategoriler:Nuh Gönültaş
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın